De beste plek voor een fotoshoot

listek biale
de beste plek voor een fotoshoot

Heel vaak krijg ik de vraag: Wat is de beste plek voor een fotoshoot?

De datum voor een fotoshoot staat vast en dan is de vraag: waar gaan we afspreken? Mijn klanten vragen heel vaak wat is de beste plek voor een fotoshoot?

En dit is een van de moeilijkste vragen… Waarom? Omdat iedereen iets anders moois vindt, iedereen is anders en andere behoefte heeft. 

Hoe komen wij dan tot het besluit, waar we gaan afspreken en wat is de beste plek voor een fotoshoot?

Om die beslissing samen te nemen, heb ik wat informatie nodig. Bijv. is het een gezin met kinderen, zijn de kinderen druk en houden van vrijheid en willen graag spelen. Hoe groot is het gezin of familie, houden jullie meer van stad of natuur? Willen jullie liever iets meer privacy hebben, hebben jullie misschien een plek waar jullie graag heen gaan?

Als wij de antwoorden hebben, kunnen wij makkelijker samen de beste plek voor een fotoshoot kiezen. 

Je kan niet vergeten dat zo’n fotoshoot mag geen straf zijn. Je bereikt de beste resultaten, als iedereen tevreden is en op zijn gemak. Het is vooral heel belangrijk voor de kinderen. Ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor een fotoshoot in de stad, als ik zou het weten dat mijn kinderen heel graag aan het rennen zijn en willen vrij spelen.

Dus als je toch kiest voor een fotoshoot in de stad, kan het onnodige stres veroorzaken en frustratie brengen. Je wilt dat de kinderen luisteren en niet rennen, dat ze meewerken en in plaats daarvan willen ze alleen maar eigen dingen doen. In zo’n situatie is het wel beter om te kiezen voor een fotoshoot op het strand, in het bos of in de duinen. 

Wat kinderen ook heel prettig vinden is een FOTOSHOOT gewoon in hun eigen omgeving. In hun eigen huis. Meestal moeten ze heel even wenen aan mij en daarna gaan lekker hun eigen ding doen en voelen ze zich op hun gemak. Zo kan ik de mooiste beelden maken.

Als je wat nieuwe foto’s van je familie wilt en jullie zijn met best grote groep, dan is de beste plek voor een fotoshoot een plek waar we niet door de ruimte zouden beperkt zijn, bijv. de duinen. Wij hebben hier in Noord- Holland zo veel mooie duingebieden!

Waarover ik ook samen met mijn klanten moet nadenken is of de plek goed bereikbaar is met de auto, moeten wij ver lopen, kunnen de ouders een kinderwagen meenemen. De ene klanten zijn bereid om een stukje te lopen, de andere willen dat niet. 

Soms moeten wij een locatie zoeken, die tegelijk mooi is, goed bereikbaar met de auto en het afstand van de auto naar de locatie maximaal een paar honderd meter is. Dit gebeurt vooral, als ik op de foto oma en oma, die al niet zo mobiel zijn, mag zetten samen met hun kinderen en kleinkinderen.

Een fotoshoot in de stad kan een goed idee zijn voor een LOVESHOOT. Gezellig met z’n tweeën wandelen door die kleine sfeervolle straatjes in de Oude Stad van Alkmaar. Maar jullie moeten het niet erg vinden, dat af en toe iemand langs gaat en soms nog blijft even staan om te kijken, hoe wij de foto’s aan het maken zijn.

Je kan ook prima een FOTOSHOOT met je gezin in de stad plannen, als je denkt dat het voor jouw kinderen te doen is.

Kies vooral voor een plek waaraan je mooie herinneringen hebt, waar jullie met z’n allen vaak heen gaan, waar jullie zich op jullie gemak voelen, 

waar jullie het meestal samen vrije tijd doorbrengen. 

Kies een plek, die voor jullie symbolisch is. Kies een plek, die jullie gedachten naar fijne tijd samen brengt. Kies een plek, die jullie raakt. En zo kies je de beste plek voor een fotoshoot.

Als je een account op Instagram hebt en mijn foto’s spreken je aan, zou ik het heel leuk vinden, als je MIJ zou willen gaan volgen. Alvast bedankt 🙂

Twijfel je nog steeds over de beste plek voor een fotoshoot? Stuur mij dan een BERICHT en dan kijken wij samen en bespreken wij alle mogelijkheden.

Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op whatsapp
Delen op email

OPMERKINGEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *