Fotografie als hobby… zo was het begonnen

listek biale
FOTO KM-26

Fotografie als hobby… zo was het begonnen.

Mijn eerste fototoestel, een analoge Canon, kreeg ik van mijn ouders toen ik 16 of 17 was. Toen was het nog heel simpel: een filmrolletje erin en gaan met die banaan. Ik kon niks zelf instellen en volledig was ik afhankelijk van de camera-instellingen. Maar, ja zo was het toen. Ik heb met die fototoestel heel veel foto’s gemaakt. Tijdens vakanties, dagelijks en schoolreisjes.

Met grote ogen keek ik naar een spiegelreflex camera van mijn BROER en wilde zo graag die hebben… maar een spiegelreflex camera kostte heel veel geld. Het moest even wachten… Gelukkig op een dag kwam die dag (na heel lang zoeken en veel gesprekken met mijn broer, welke fototoestel zou ik kopen) dat ik een helemaal nieuwe Nikon F55 in mijn handen kon vasthouden. Toen kon ik helemaal los gaan. Jullie willen niet weten hoe veel foto’s ik van Klaudia, mijn dochter, heb gemaakt! Ik kreeg echt smaak te pakken. Ik wilde meer en meer…

Tussendoor kwamen steeds meer digitale fototoestellen op het markt. Voor een tijdje heb ik voor de dagelijkse foto’s een spiegelreflex camera voor een simpele digitale fototoestel geruild, maar ik kwam snel achter dat het niet dit is, wat ik wilde… Na een tijdje heb ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera gekocht, Nikon D5000. Hij geeft ook de eerste foto’s voor mijn bedrijf gemaakt. Helaas samen met mijn Nikon F55 werd hij gestolen. Iemand kreeg er echt heel weinig geld voor die twee fototoestellen en voor mij hadden ze een emotionele waarde. Huilen moest ik toen zeker…

Toen kwam Nikon D5500, nog steeds geen full frame, maar die wilde ik natuurlijk heel graag, maar ja… alles op zijn tijd. Ondertussen heb ik twee full frame spiegelreflex camera’s en wat betere lenzen. Maar de apparatuur is niet alles. Al die tijd heb ik heel veel geleerd, naar mijn stijl gezocht en 100 keer mij afgevraagd wat ik leuk in fotografie vind? En, ja ik heb antwoord gevonden… Waar ik heel blij van word, is het leven vastleggen zo als het is. Documentaire fotografie… Dit is het! Portretten en natuur fotografie, daar ligt mijn hart. Zo ging ik langzaam van fotografie als hobby naar fotografie als mijn werk 🙂 .

Tijdens fotohoots met mijn klanten probeer ik ook elke keer niet te veel aanwijzingen te geven en de dingen laten gaan en gebeuren, zo kan ik de mooiste beelden maken. Gewoon gezin en momenten vastleggen zo als het is. Zo blij dat de klanten het waarderen en voor mij kiezen.

Echte documentaire fotografie doe ik nog niet zo veel voor mij klanten, maar af en toe krijg ik een aanvraag voor een DAY IN THE LIFE fotoshoot. Heel leuk! En, ja tijdens de vakantie, familie feestjes en dagelijks leven kan ik nog steeds zulke foto’s voor mij zelf en mijn familie maken. Tijdens deze vakantie gingen wij samen met mijn broer en zijn gezin een middagje naar een Poolse woestijn. Super gaaf! Natuurlijk mijn fototoestel ging mee! Ze waren lekker bezig met zweefvliegtuigjes (vooral mijn broer), met zand spelen, gek doen met elkaar, kletsen en ik liep tussen hen met mijn camera om al die momenten vast te leggen. Natuurlijk kon ik het niet laten om wat plantjes op de foto te zetten 😉

Fotografie als hobby

FOTO KM

Fotografie als hobby

FOTO KM-2

FOTO KM-11

FOTO KM-24

FOTO KM-3

Fotografie als hobby

Fotografie als hobby

FOTO KM-6

FOTO KM-20

FOTO KM-7

Fotografie als hobby

Fotografie als hobby

FOTO KM-22

FOTO KM-9

FOTO KM-21

FOTO KM-10

Fotografie als hobby

FOTO KM-13

Fotografie als hobby

FOTO KM-29

FOTO KM-16

Fotografie als hobby

FOTO KM-4

FOTO KM-17

Fotografie als hobby

Fotografie als hobby

Fotografie als hobby

Vond je mijn blog “Fotografie als hobby… zo was het begonnen” leuk? Laat hieronder een berichtje 🙂

Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op whatsapp
Delen op email

OPMERKINGEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *